zondag 21 september 2014

Werkbezoek

Voorjaarsvakantie……. joehoe want we gaan naar 2 weken naar Perth/Fremantle. We zijn op een missie, scholen en huizen bekijken reden: waarschijnlijk verhuizen we eind dit jaar naar Perth in verband met Marcel zijn werk. Lankhorst heeft een tweede vestiging in Australië geopend en omdat Perth niet om de hoek is, slechts 5,5 uur vliegen vanaf Brisbane,  staat er een verhuizing voor de deur.  Afhankelijk reageerde ik wat sceptisch, binnen 2 jaar weer alles oppakken en ergens anders opnieuw beginnen, maar de carrière kansen voor ons beide zijn positief, dus ja dan stellen we ons  flexibel op….toch;-)
Het klimaat in Perth kent iets meer extremen dan aan de Gold Coast en we vallen gelijk met de neus in de boter. We landen ’s nachts en op zondag is het 35 graden (de warmste dag in september ooit gemeten) en de volgende dag is het slechts 15 graden met storm en regen. Brrr…..koud ben vergeten hoe een herfstachtige dag in Nederland ook alweer voelde. Gelukkig zowel de korte als de lange broek zit in de koffer dus we komen er wel. Het voordeel is dat we nu redelijk weten hoe het Down Under werkt en dus kunnen nu ook wat sneller schakelen. De komende week gaan we 5 scholen bezoeken en 2 huizen, daarna gaan we op ontdekking in de omgeving Perth en Fremantle. We noemen het een werkbezoek!

2 opmerkingen:

  1. Wat een avontuur! Je schrijft dat de carrièrekansen voor jou er ook positief zijn. Betekent dat dat Lankhorst daar ook een functie voor jou heeft of moet je er zelf naar op zoek? Hopelijk vinden de kinderen ook gauw weer nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. De taal zal niet meer zo'n probleem zijn. Hoewel... met die grote afstanden kan ik me ook weer voorstellen dat het dialect dat rond Perth gesproken wordt echt heel anders is dan de manier van praten rondom Brisbane. In ieder geval: heel veel succes en plezier en hou ons op de hoogte.

    groetjes, Gertie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb veel respect voor jullie flexibility! Heel veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen