vrijdag 14 december 2012

Op weg naar Anderland

Hoe bereid je de kinderen voor op zo'n grote stap? Dat is de vraag die ik me toch wel meerdere malen heb gesteld. Zeker ook omdat het vooral onze wens was om in het buitenland te wonen en te werken. Oke de taal leren dat staat op nummer 1. Maar hoe zit het met de emotionele kant van emigratie? En wat doet het met kinderen? Op de emigratiebeurs in Februari hebben we het boek "Op reis naar Anderland" aangeschaft.

'Op reis naar Anderland' is al jaren een bestseller onder gezinnen die met kinderen naar het buitenland gaan, hetzij tijdelijk hetzij als emigrant. Met dit doe-werkboek bereiden kinderen hun vertrek naar het buitenland zo goed mogelijk voor en wordt de reis een spannend avontuur.
In ‘Op reis naar Anderland’ beleven een vos en een haas allerlei avonturen op hun reis naar en door Anderland. Op speelse wijze wordt het kind zo enthousiast gemaakt voor het avontuur dat het zelf gaat beleven. Vanaf week 10 telt het boek terug tot het moment van vertrek. Tegen die tijd heeft het kind allerlei zaken geleerd en opdrachten uitgevoerd en gaat daardoor goed voorbereid en verwachtingsvol op reis.
 
Ik was net als veel ouders direct enthousiast over het boek. In de drukke tijd voor het vertrek, waarin zoveel geregeld moet worden, is het goed te weten dat kinderen op hun eigen manier bezig zijn met de komende veranderingen. 'Op reis naar Anderland' is een reisboek dat kinderen zelf kunnen aanvullen met hun ervaringen. Het gaat over afscheid nemen; plannen maken; voorbereidingen; de verhuizing en nog veel meer. Een goede start voor een verhuizing naar het buitenland. 
 
Het mooie is dat het onze kinderen enorm helpt om alles te begrijpen en een plekje te geven. Dat gaat met een lach en een traan. Want natuurlijk is er ruimte voor verdriet en daarom hebben we af en toe een huilmomentje (en ook ik hou het dan niet droog)
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten