zaterdag 27 april 2013

Koninginne-weekend

De spanning van de troonwisseling op 30 april was hier ook merkbaar. Om dit bijzondere gebeuren down under te vieren werd er maar liefst het hele weekend "koninginnedag" gevierd. Dutch Brisbane (Nederlandse Club)  was de organisator van de zaterdagactiviteiten. In tegenstelling tot andere jaren werd er nu ook aan de kleintjes gedacht. En met succes....Yildiz en Olin gingen helemaal uit hun dak......ze konden sjoelen, zaklopen, koekhappen, dansen....en lekker Nederlands praten. Vooraf hebben we al even contact gehad met andere gezinnen (handig die social media....dan weet je gelijk wie-wie-is). Het is vooral leuk om te horen wat iedereen beweegt om zijn koffers te pakken. We hebben veel leuke contacten opgedaan en gelijk telefoonnummers uitgewisseld. En hoewel we ongeveer op  gemiddeld 1 uur rijden van elkaar zitten.....noemen we elkaar toch buren;-).
We gaan zeker een keer afspreken met Carla en Leo, Susan en Richard, Lotte en familie. Allen gezinnen met kinderen in de dezelfde leeftijd.  Er was ook eten in overvloed....wat hebben we gesmuld van de frikandellen, broodjes kroket en bitterballen.






 
 
Zondag reden we nog een keer richting Brisbane omdat in Dutch Village koninginnedag werd gevierd. Dutch Village is een wijk waar Nederlandse emigranten uit de jaren '50 wonen. Het schijnt dat je op latere leeftijd weer terug wil naar je roots. Deze voorziening is speciaal gecreerd voor die emigratiegolf die niet hun kinderen en kleinkinderen kunnen missen en wel willen genieten van de goede kwaliteit van de Nederlandse ouderenzorg. Dus stoppen ze alle bejaarden bij elkaar in een soort bungelow park met Volendamse huisjes. Oh het klinkt wat suf.....maar de inwoners die wij gesproken hebben zijn helemaal blij....en ik kan het me eigenlijk ook wel indenken.
Ook hier weer lekker eten;Stroopwafels, speculaas, poffertjes.......en zoute haring!
Ons Koningsweekend stond vooral in het teken van Nederlands eten en we kunnen er weer een jaar tegenaan;-)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten