woensdag 4 december 2013

Sinterklaas en Kerstman hand in hand

Terwijl het morgenavond pakjesavond is, zijn de AustraliĆ«rs alleen maar bezig met kerst. Iedereen is dan ook heel verbaasd als we het verhaal van Sinterklaas uitleggen en dat we eigenlijk niks met kerst doen. Volgens de Australische traditie tuig je de kerstboom 1 december op. Ik wilde het eigenlijk uitstellen tot na 5 december, maar ben uiteindelijk toch gezwicht (op aandringen van de kids). Het winkelcentrum om de hoek is helemaal omgetoverd tot een grote kerstetalage  a la de V&D. Dus ik doe Sint inkopen in kerstsferen. Mooi voorbeeld van twee verschillende culturen.

Het schooljaar komt tot een einde en vanavond is er een speciale kerstviering een openluchtconcert met optredens van alle klassen. De klassen van Yildiz en Olin hebben ook een lied ingestudeerd en vanavond gaan we met een picknick kleed een gevulde koeltas luisteren naar de kerstliederen. Gayle is zo aardig geweest om vanaf 15.00 uur een plekje voor ons vrij te houden, dus we zitten 1e rang. Er worden allerlei Christmas Carols gezongen. Van tevoren had ik me zo voorgesteld dat het een beetje saai zou zijn om een hele avond naar (kerk)kerstliedjes te luisteren, maar het tegendeel bleek waar. Alle moderne klassiekers passeren de revue; o.a. Mariah Carey (all I want for Christmas is you) Bing Cosby (I'm dreaming of a white Christmas) en nog wat van die golden oldies. Het was een avond van inhaken, meedeinen en ......gezelligheid.

Als we thuiskomen roept Olin; "Weet Sinterklaas wel dat hij de kadootjes morgenavond onder de boom moet leggen?". Ik kijk even snel naar Marcel........nu al een samensmelting? Nee we houden nog even vast aan onze eigen tradities. En dus klopt Marcel alias de verstop-Piet op de deur om al fluitende weer via een andere deur weer binnen te komen. Ja je moet een beetje creatief zijn, om de rol van de buurman over te nemen;-). Snel wordt de mand met kadootjes op dak gevonden. Want ja we hebben geen schoorsteen dus...... Olin rent nog snel de straat op en roept; "Ja ik zag Zwarte Piet nog net de hoek omgaan".
Voor de vorm leggen we de kadootjes onder de boom.....pakjesavond kan beginnen. Sinterklaas en de Kerstman gaan bij ons hand in hand dit jaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten