vrijdag 20 december 2013

Smerig klusje

We hebben sinds kort een huis met een zwembad;-). Op aandringen van de kids hebben we in de opruiming een opblaaszwembad met een doorsnee van 5 m gekocht. Want ja we moeten tijdens de warme zomerdagen wel wat verkoeling kunnen zoeken. Er wordt goed gebruik van gemaakt en na schooltijd worden er vele bommetjes gemaakt. Maar een zwembad heeft ook onderhoud nodig.....de gemiddelde AustraliĆ«r in Queensland met zwembad aan huis heeft een onderhoudscontract met een pool-boy. Die zorgt ervoor dat de kwaliteit van het zwemwater optimaal blijft. Onze pool-boy Marcel krijgt de waterkwaliteit niet op het juiste niveau en na 3 weken is het zwembad water groen en overgenomen door de algen. Conclusie leeg laten lopen......en afbreken want we gaan morgen op vakantie. 

Afke en ik stropen de mouwen op en gaan vol goede moed aan de slag....emmertje water, sopje, doekje.....en poetsen maar. Het enthousiasme verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ten eerste is het warm/heet en ten tweede is de stank bijna ondragelijk. Het lijkt wel of we een mestbult zitten schoon te poetsen. We nemen af en toe pauze om de waterhuishouding van ons lichaam op peil te houden, maar vooral ook om maar niet te bezwijken van de geur. Na een dikke 2 uur is de klus geklaard en de het zwembad schoon. Mijn voorstel is om een 10 rittenkaart bij het plaatselijke zwembad te kopen, onder het mom van wel de lusten....niet de lasten. Want dit smerige klusje hoeft van mij niet meer!! 

NB Inmiddels staat het zwembad weer en  proberen we het zwemwater op de juiste PH waarde te krijgen. Sorry Afke voor het ondankbare werk!!

1 opmerking:

  1. de ex-poetsvrouw2 februari 2014 om 08:26

    Maar gelukkig poetst marcel um over 3 weken...... ik zeg: succes!!!!

    BeantwoordenVerwijderen