dinsdag 31 december 2013

Schaatsen of snorkelen?

We zijn in Airlie Beach onderdeel van Whitesundays Island. Als we door het dorp rijden is er in 15 jaar veel veranderd....aldus Afke en Marcel Backpackers uit de jaren '90. Ja de grote investeerders hebben dit gebied ook ontdekt en de hostels hebben plaats gemaakt voor hotels. Wat meteen een andere doelgroep aantrekt.....mensen met en goed gevulde portemonaie. We staan 7 dagen op een mooie camping met veel jeugd en entertainment voor de kids. Maar we komen hier voor het koraal. Afke en ik lopen een reisbureau binnen om een geschikte excursie te boeken......gevonden WhitehavenXpress. Een soort snelle veerboot die je in 1 dag naar alle highlights brengt: Whitehaven Beach BBQ, Hill Inlet, Snorkelen bij Mantaray Reef. Ze hadden alleen nog plek op de laatste dag van het jaar dus boeken we snel. Met de komst van de hotels zijn de prijzen van excursies ook geëxplodeerd;-) Maar we zijn hier nu is ons motto.

We worden opgepikt van onze camping op weg naar de boot. Iedereen heeft er ontzettend veel zin in. Het is iets bewolkt maar dat mag de pret niet drukken (althans nog niet). Iedereen is ingecheckt en de trossen gaan los......volle kracht vooruit. De zee is een beetje ruig en dus hebben we een hobbelig tochtje naar onze eerste stop. Onderweg worden er "stingersuites" uitgedeeld (een soort schaatspakken die je beschermen tegen de kwallenbeten). Als we de pakken aantrekken komen we niet meer bij van het lachen.....hoogzomer en wij trekken nietsverhullende elegante modieuze schaatspakken aan. Yildiz voelt zich net catwomen....haha.

 We maken schaatsbewegingen of dat we in training zijn voor de Olympische spelen in Sochi en worden wat schaapachtig aangekeken door de rest van gasten. De dag is halverwege en we hebben nog geen koraal gezien....hmm?. Na de lunch zetten we koers richting Hill Inlet voor een wandeling naar de top.......waar ons een adem benemend uitzicht te wachten staat. Helaas de weersgoden zijn ons niet goed gezind en de wind haalt aan. Vanwege veiligheidsoverwegingen wil de bemanning ons niet in een rubberboot naar de wal brengen. Huh......ja we zitten bij een paar klunzige Chinezen in die bij de eerste stop al moeite hadden met instappen vanaf een schommelende boot. Maar hé wij zijn watersporters hoor!! wel een beetje gewend aan het geschommel. Helaas de kapitein beslist en dus mogen we nog net even een kiekje maken vanaf de boot.......erg jammer. Maar dan gaan we nu snorkelen toch?! waar iedereen zich op verheugd heeft. De kapitein geeft gas en we stampen erover, even later krijgen we opnieuw slecht nieuws te verwerken....het water is te ruig bij Mantarys Reef en dus zoeken we een beschutte baai om te snorkelen.

Nog een paar laatste instructies en plons! Al gauw constateer ik dat het koraal niet zo kleurrijk en levendig is. Onze kapitein zenuwachtig staat te schreeuwen vanaf het dek naar een paar Chinezen die kennelijk op het koraal staan. De kids zijn reuze enthousiast want voor hun gevoel zwemmen ze in een heel groot aquarium en we zien Nemo  en Papagaaivissen voorbij komen. Marcel, Afke en ik zijn minder enthousiast we voelen ons genaai.....Olin vindt het snorkelen geweldig en maakt onderwater aan mij duidelijk als hij weer iets moois ziet.....zijn enthousiasme maakt me blij.  Olin en ik snorkelen de maximale tijd van 45 minuten (dit gaan we nog een keer vaker doen). 

Op de terugweg haalt de wind nog wat meer aan......en de boot stuitert over de golven Olin geniet en Afke heeft het zwaar. Terwijl ik mijn ontevredenheid uit, wordt het steeds stiller naast me.......en dan opeens legt Afke een tapijtje......oeps. Eenmaal aan wal is het zeezieke gevoel gauw verdwenen en zijn we teleurgesteld over deze trip. Op de camping komt het stel dat twee tenten verderop staat en mee ook mee was bij ons klagen. We besluiten een officiële klacht in te dienen en met succes....we krijgen de helft van het geld weer terug. Nou we hebben geschaatst en gesnorkeld........maar het schaatsen was toch duidelijk het leukste van de dag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten