zaterdag 26 januari 2013

Inburgeringcursus (schaapscheren en reptielen aaien)

Op 27 januari vieren ze hier Australia Day (onafhankelijkheid van Engeland).  Er worden veel activiteiten en festivals georganiseerd dit weekend en vol verwachting klopt ons hart. We willen het graag allemaal meemaken. Helaas zijn de weergoden ons niet zo goed gezind want het regent al 2 dagen. Daardoor ging ons uitje van gisteravond (movie in the park – openlucht bioscoop) helaas ook niet door. Maar ach we zijn Nederlanders en wel wat water gewend, dus trekken we erop uit voor de varkensrace, schaapscheren, circus, muziek, bier en fish&chips.
Eenmaal bij het “Maliveld” aangekomen is er bijna geen kip te bekennen (voordeel is dat we op het festivalterrein kunnen parkeren). Waar is iedereen?  Het slechte weer heeft iedereen afgeschrikt denk ik.  Bij nader inzien blijken er veel activiteiten te zijn afgelast (jammer).  Communicatie hierover is te vinden op de gemeentelijke website (oh ja wat moeten we zonder internet…. ;-) Sommige activiteiten zijn naar binnen verplaatst.  We genieten van een circus en een Chinese drakenshow, maar we willen “the real Aussie stuff”.  
En ons oog valt op een standje van wildlife rangers.  Ze hebben een baby krokodil gevonden bij het spoor 3 weken geleden en die mag je aanraken.  Yildiz en Olin deinzen nergens voor terug en kriebelen even op zijn rug.  Gelukkig zit zijn bek dichtgetapt en is hij maar 30 cm lang. Ik geloof niet dat ze over een jaar nog zo enthousiast zijn om dit beestje te aaien want dan is deze krokodil  1 meter lang en eenmaal volwassen is hij  2,5-3 m lang. Er liggen ook nog wat hagedissen en andere reptielen die geknuffeld willen worden, dus Yildiz en Olin geven ze de volle aandacht. 
 
 
 

 
 Mijn oog valt op de Ranger met een slang om zijn nek, met gepaste afstand maak ik een praatje (terwijl Marcel op de achtergrond dirigeert dat ik dichterbij moet gaan staan). Die is lekker…..hij staat met zijn camera gewoon te ver weg. Oh ja by the way ….. met je rechter wijsvinger kun je inzoomen hoor! 

 

 
Verder wonen we een demonstatie schaapscheren bij (de schapenpopulatie is hier net zo groot als de Nederlandse bevolking – 16 miljoen wollige viervoeters) . De presentator vraagt om assistentie van een kleine sterke jongen en blijkbaar zijn er geen Australische vrijwilligers en dus steken Yildiz en Olin hun hand op. Ze mogen een schaap scheren. Ik zeg na de echte Australische BBQ , hebben we onderdeel twee van de inburgeringcursus ( schapen scheren) met succes afgerond.  




Geen opmerkingen:

Een reactie posten