zaterdag 2 februari 2013

Springbrook National Park (herkansing)

Met de Lonely Planet in de hand zoeken we naar leuke uitstapje voor komend weekend. Er is hier zoveel te doen en te zien dat we voorlopig nog wel een jaar vooruit kunnen voordat we de hele omgeving verkend hebben. Strand en bergen om de hoek. We besluiten om naar Springbrook NP te gaan. De vorige keer hebben we alleen het eerste uitkijkpunt bereikt omdat we te weinig brandstof mee hadden en het risico op bosbranden te groot was. Nu gaan we dus voor de herkansing. Bepakt en bezakt trekken we er vroeg op uit. We willen een track (wandeling) maken naar de Twin Falls (watervallen). Vol goede moed parkeren we de auto en nemen nog snel even wat te eten en te drinken zodat we genoeg energie hebben voor een wandeling in bergachtig gebied van 2,5 uur. We zijn de enige, maar ja het is ook nog vroeg. Zo alles zit weer in de rugzak en we lopen het bos in en na 500 m stuitten we op een wegversperring. Huh…..wat is dit nou? Even verderop staat iets op een bord geschreven; vanwege het slechte weer (vorige week cycloon met heel veel regen) is een deel van de route onbegaanbaar geworden. Wat……..de teleurstelling is van onze gezichten af te lezen. Vorige keer te droog en nu te nat?! Maar ach er zijn nog wel 5 tracks in de buurt dus we rijden naar de volgende de Coomoolahra Falls (klinkt Aboriginals). He wat een opluchting er staan nog wel 8 auto’s. We lopen naar het viewpoint (uitkijkpunt) en genieten van het adembenemende uitzicht over de vallei met als hoogtepunt het begin van de waterval. Wow……..super gaaf.
 We maken een praatje met een locale gids en komen erachter dat alle wandelroutes in het park nog wel een paar dagen gesloten zijn. Och dat is balen en we stellen ons plan bij en strijken neer bij de picknick tafel naast de rivier.  Yildiz en Olin zijn helemaal in hun element en al gauw gaan de kleren uit om in de rivier te spelen. Mars en ik nemen de kaart onder de loep en stippelen een route uit om naar alle uitkijkpunten te rijden.
 
 
 




 
 
Onderweg begrijpen we maar al te goed waarom het niet verantwoord is om in de bergen te lopen. We krijgen te horen dat de weg waarop we rijden vandaag voor het eerst weer is opengegaan en langs de route liggen enorme bomen die net zijn opgeruimd. We stoppen bij alle watervallen en genieten van de prachtige natuur en het uitzicht. Dit gebied is 22 miljoen jaar geleden ontstaan door een vulkaanuitbarsting en 20 miljoen jaar geleden heeft de krater zich gevuld met water: Springbrook Plateau.  De vruchtbare grond tezamen met het vochtige klimaat zorgden ervoor dat zich hier een uniek ecosysteem ontwikkelde met bijzonder flora en fauna. (Kookaburra rechts) Sommige bomen hier zijn wel 2 miljoen jaar oud.  De weg naar de natural bridge is nog wel een week afgesloten en dus gaan we in de middag naar een stuwdam (Hinze Dam).  De stuwdam draait overuren om al het regenwater van de afgelopen week te verwerken. Ondanks het feit dat we geen track hebben gelopen hebben we een prachtige dag gehad. En we komen zeker nog een keer terug…..3 keer is scheepsrecht!  
 
 

3 opmerkingen:

  1. Oh wow ......!!! wat mooi allemaal. Prachtige foto's. Groetjes uit het koude Sneek!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Indrukwekkend zeg. Mooie foto's. Als jullie nu alles goed verkennen dan kunnen jullie tzt ons gids spelen ;-) Hele dikke kus voor jullie allemaal xxx

    BeantwoordenVerwijderen