zaterdag 9 februari 2013

Week 2 School

Yildiz had na het weekend echt weer zin om naar school te gaan. Ze blijft ons verbazen en we zijn heel blij dat ze het zo naar haar zin heeft. Ze pakt het Engels ook heel goed op en de Engelse les die ze in Nederland heeft gehad werpt zijn vruchten af. Haar vocabulaire groeit met de dag en ze is zelfs in staat om de woorden al in een zinsverband te gebruiken. Ze heeft een Student Award van de juf gekregen omdat ze zo goed haar best heeft gedaan. Toppie. Hoewel rekenen niet haar hobby is, merken we dat ze het hier heel goed doet. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst van de Wereldschool op de emigratiebeurs werd ons verteld dat het rekenonderwijs in AustraliĆ« iets achterloopt tov het het Nederlandse niveau. En dus heeft Yildiz al een voorsprong opgebouwd.....lekker relaxed en daarom kan de volledige aandacht ook uitgaan naar de Engelse taal.  Nou we zijn super trots op haar.

Olin daarentegen had na het weekend geen zin om naar school te gaan. Iedere keer hebben we met dikke tranen afscheid moeten nemen. Echt hartverscheurend als moeder. Hij volgt het Engels nog niet, kan hemzelf dus ook niet goed uitdrukken. Het gevolg is dat hij zich afzondert met het idee dan praten ze ook niet tegen mij en dan hoef ik ook niet terug te praten. Ook moet hij erg wennen aanh het continue rooster. Het liefst wil hij tussen de middag even opladen bij mem. Juf is erg met hem begaan en probeert hem er zoveel mogelijk bij te betrekken. We oefenen thuis ook door tweetalig  te praten met de kinderen. Hij vertelde ook dat we maar “tijdelijk” in AustraliĆ« zijn, dus dan heeft het ook geen zin om Engels te leren als we toch weer teruggaan. Maar hoe leg je hem uit dat tijdelijk toch wel 5 jaar is.  En het dus nog heel lang duurt voordat we terugkeren. Uiteindelijk hebben we hem verteld dat het wel heel cool is als je twee talen spreekt. Nou daar moest hij even over nadenken….maar ik zag een twinkeling in zijn ogen (gelukkig). Na schooltijd en in het weekend is het gewoon een heel vrolijk ventje en doen we leuke dingen. En natuurlijk knuffelen we hem extra.
Het duurt gewoon een tijdje voordat ze de Engelse taal onder de knie hebben, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten