woensdag 27 februari 2013

Dappere Olin

School gaat eigenlijk steeds beter en Olin heeft steeds de afgelopen twee weken veel vooruitgang geboekt. We denken dat hij zijn nieuwe situatie langzaam geaccepteerd heeft. We hebben thuis een feel-good-ladder gemaakt. En dan kan hij aangeven hoe zijn dag is gegaan. We zien dat zijn balkje al in het oranje zit. Dus dat betekent op de helft. Rood is niet leuk, oranje een beetje leuk en groen is leuk. In de klas werken ze met smiley’s . En voor het onderdeel rekenen mocht hij zijn naam bij super star plaatsen. Dat was voor hem een hele oppepper en goed voor zijn zelfvertrouwen. Maar juf gaf aan dat hij nog steeds niet veel zegt in de klas. Hij krijgt wel extra aandacht van de ESL teacher en we merken dat hij wel heel veel begrijpt. Afgelopen week is er iets bijzonders gebeurd. De juf vertelde over hoe om te gaan met regels. En daarbij vroeg ze aan de klas wie er iets weet over de regels op het strand. En Olin stak voor de eerste keer zijn vinger op. Juf was zo verrast en gaf hem de beurt en er rolde in vloeiend Engels een volzin uit. “Do not go to far in de sea”.  Wow…..wat een overwinning!!
Daar moet hij wel heel veel lef en moed voor gehad hebben om in het bijzijn van zijn klasgenootjes in het Engels te antwoorden. We zijn super trots op hem! En weten dat we de goede kant op gaan. Ook worden thuis de Nederlandse en Engelse taal door mekaar gebruikt. Heel grappig is dat.
Yildiz gaat vanaf dag 1 al lekker. En heeft vorige week een “kleine” spreekbeurt gehouden. De les ging over planeten in sterren in het heelal. Thuis heeft Yildiz met al haar creativiteit en weinig middelen de planeten nagemaakt. Papier, schaar, touw, stiften en een kartonnen doos….meer was er niet voor nodig. En na een uur kwam ze terug met een mooie uitvoering van het planetenstelsel. De zon, maan, aarde,  Pluto, Mars, Jupiter, Mercurius ….en nog een paar. Wat leuk dat je met zo weinig speelgoed toch hele mooi dingen kunt maken. Ze wilde het graag meenemen naar school. Daar doen ze aan show and tell. Dan mag je iets laten zien en erover vertellen in de klas.

1 opmerking:

  1. Hey lieve stoere Olin,

    Wat maak je een groei door. Ik wil straks wel een keer bij jou op Engelse les want ik kan niet zo goed engels praten. Dikke knuffel van ons voor jou!

    BeantwoordenVerwijderen