vrijdag 15 februari 2013

Soccer en Netball


Olin hier vooraan in wit hesje

Net als in Nederland kregen de kinderen in hun eerste schoolweek allerlei informatie over sporten mee naar huis. We kunnen dus maar raak snuffelen. Olin is enthousiast over soccer (voetbal) komt ook omdat het herkenbaar is en vertrouwen geeft. Er is heel wat gevoetbald op ons grasveld aan de Pinksterbloem. Soccer hier is niet zo groot als in Nederland maar wint wel aan populariteit. De nationale sport hier is rugby en dat ziet erop de televisie ietwat te ruig uit in mijn ogen. Ik haal dat scenario met Olin in een rugbyteam even door mijn hoofd en visualiseer dat ons kleine mannetje telkens op de grond gebeukt wordt, de tandartsverzekering omhoog geschroefd kan worden en we elk weekend te gast zijn bij een EHBO post van het ziekenhuis. Nee dan maar gewoon lekker voetballen. De eerste training was Olin gelijk enthousiast en volgens zijn ‘objectieve’ coach Marcel heeft hij talent. Hoewel het nog moeilijk in te schatten is met kluitje voetbal;-). Maar we kijken er al naar uit om straks in april langs de lijn te staan als de competitie van start gaat.


Olin zijn voetbal tenue
Yildiz snuffelt bij dansen, maar dat valt haar tegen. Haar verwachtingen waren te hoog denk ik. Het dansen is vergelijkbaar met klassiek ballet, terwijl Yildiz iets met hiphop en moderne dans wil. Helaas bij navraag blijkt dat de hiphoplessen al vol zijn. Alle meisjes in de klas hebben het over netball, dus wil ze dat ook proberen. Ik heb geen idee wat het is maar google……natuurlijk wel. Het blijkt korfbal te zijn en in Australië een hele populaire meidensport. We schrijven ons in en halen een tenue op. Helaas kon de eerste training vanwege de regen niet doorgaan. Yildiz vindt haar tenue zo mooi dat ze er de hele zaterdag in heeft rond gelopen. En bij het winkelcentrum steeds dezelfde vraag kreeg: did you won?  Yildiz haar competitie start half maart;-)
We zijn blij dat ze beide voor een teamsport hebben gekozen. Het is goed voor de taal, nieuwe vrienden maken, samen spelen en lekker sportief bezig zijn.
Foto yildiz in Phanters Netball Club volgt nog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten