woensdag 6 maart 2013

De verhuizing

Joehoe….onze spullen worden 6 maart afgeleverd. Even een korte terugblik. Op 17 en 18 december hebben ze onze huisraad ingepakt met 3 man sterk. Alles werd met de grootste zorg gedemonteerd, verpakt en in dozen gestopt. We hebben nog even getwijfeld om het zelf te doen, maar dit is echt vakwerk en we zijn blij dat we het aan de professionals hebben overgelaten. In twee dagen was ons huis ingepakt en langzaam werd het wit voor onze ogen;-) Normaliter is tekenen op de tafel uit den boze maar nu hebben onze kinderen al hun creativiteit losgelaten op de keukentafel. Goed idee om te zien hoe leuk het is om samen een tekening te maken. Ik zou eigenlijk vaker een grote rol behang op tafel moeten leggen; goed voor de samenwerking en inspiratie!

Dinsdagmiddag 18 december: De spullen worden ingeladen, de deur wordt vergrendeld met een zegel en de truck met container rijdt onze straat uit. Het is wel een heel apart gevoel (slik) en we hopen op een behouden vaart, zodat onze spullen veilig aan de andere kant van de wereld zullen arriveren.
 

Familie, vrienden en buren brengen ’s avonds wat de noodzakelijke spullen, zodat we kunnen slapen, koken en zitten in ons huis. Met een lampje en een kaarsje maken we het nog wat gezellig. Oh….en na een paar dagen wordt er op verzoek van de kinderen toch nog een kerstboom opgetuigd. Dit maakt het helemaal af. In Australie komen we tijdelijk in een gemeubileerd appartement. Voor de korte termijn is dat een fijne plek en we komen er echt op adem. Maar na een tijdje mis je toch je eigen spulletjes zoals een bed en foto’s. En aanvankelijk zouden onze spullen 7 februari aankomen, maar dat wordt uiteindelijk 6 maart.

’s Ochtends om 9.00 uur staat de container voor de deur (joehoe) en met twee man sterk laden ze uit en monteren ze de meubels. Mijn taak is om alle 133 verpakte items (meubels en dozen) af te vinken. Het gaat in een rap tempo en om 14.00 uur staat alles op zijn plek. Dozen uitpakken doen we zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten