vrijdag 22 maart 2013

Hendrik Jan de Tuinman

Een tuin heeft onderhoud nodig. En ik heb ooit eens van Eigen Huis en Tuin goeroe Rob Verlinde opgevangen dat je alleen een goede grasmat krijgt als je het gras regelmatig maait. Thuis maaiden we het gras 1 keer in de 3 weken in het hoogseizoen en  na de herfst ging de grasmaaier in de winterstalling. Vanwege het warme en vochtige klimaat.....dus groeizaam weer... kan de grasmaaier hier iedere week aan. Marcel vindt het wel een leuk klusje.....en is helemaal happy. Met een grote grasmat komt er ook heel wat creativiteit bovendrijven. En Marcel doet mee aan de kampioenschappen figuur-maaien. En het doet me denken aan de scene uit de film: Schatjes.....(schuttingtaal).
Helaas geen groene container hier.....tuinafval in plastic zakken?! Afvoeren?! Niet milieuvriendelijk. In de hoek is plaats voor een compost container na advies van Boud een boodschappenlijst gemaakt om volgende week een compostcontainer te maken.

Een hovenier heeft een paar dagen geleden de gaten in de grond weer opgevuld en ingezaaid en nu moeten we iedere ochtend (voor 7 uur) even sproeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten