zaterdag 16 maart 2013

Kick off netball Panthers

Vandaag begint het seizoen van netball (korfbal) voor Yildiz. We moeten al vroeg aantreden en ze maken er een hele happening van. Alle teams uit de competitie mogen zichzelf presenteren met een yell, lied en clubvlag. Dus als de muziek start wordt er voor het publiek langs gemarcheerd. Het lijkt wel of we getuige zijn van de Olymische spelen voor de junioren. Na de presentaties wordt er afgesloten met het Australische volkslied....wat overigens bij elke gelegenheid gedraaid wordt en iedereen zingt mee. Yildiz en Olin kennen de tekst beter dan het Nederlandse volkslied....Oeps hier moeten wij nog maar even op oefenen. Om 11.00 beginnen de wedstrijden...en de temperatuur is inmiddels opgelopen tot 32 graden.....De locals zitten op campingstoelen, naast een goedgevulde koelbox. En wij hangen onder de bomen in de schaduw. Nou volgende week weten we wat we mee moeten nemen......om onze eigen skybox te creeren.
Ze spelen leuk en de scheidsrechters geven zelfs aanwijzingen. Dus bij een fluit geen straf....maar uitleg...hoe anders is dat?

En ondertussen bereiken de geuren van de BBQ ook onze neus. Elke week verzorgt een club een BBQ met lekkernijen. Die worden verkocht en zo wordt de clubkas gevuld. Nou ik moet nog even ideeen op doen voor als de Panters aan de beurt zijn. Dit is zeker een goede start van het netball seizoen van de Picollo's (zo heet het team van Yildiz......grappig zo heette ook onze eerste flits).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten